Туршия с камби

Необходими продукти:

7 л. вода

1 пак. дафинов лист

1 пак. бахар зърна

1 пак. черен пипер на зърна

250 мл олио

2100 мл оцет за туршии

1500 гр. захар

1 кг сол морска

1 вр. дръжкова целина

3 кг моркови

6 кг камби червени

Начин на приготвяне:

Едрата морска сол се разтваря в 7 литра вода. След пълното й усвояване, в така получената саламура се киснат нарязаните камби, моркови и целина.

Зеленчуците престояват в саламурата 24 часа, като от време на време се разбъркват.

За заливката: смесват се 3 бутилки винен оцет по 700 мл., 1,5 кг. захар, 250 мл. слънчогледово олио, пакетче черен пипер на зърна, пакетче бахар на зърна и пакетче дафинов лист.

Всичко това се оставя да заври, след което се снема от котлона и се оставя да изстине.

Зеленчуците се отцеждат от саламурата, в която са престояли 24 часа и се нареждат в буркани, след което се заливат с вече изстиналата заливка.

Така напълнените буркани се затварят с меки капачки и не се нуждаят от стерилизация или каквато и да е друга термична обработка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *