ТЪЖНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ! Заловиха пенсионер да краде кашкавал в магазин, той призна: Ядеше ми се, а с пенсия от 200 лв. как да платя 6,60 лв. за 300 г, пропаднах от срам

Пенсионер от Дупница стана за срам, след като го хванаха при опит да открадне 300 г кашкавал от верига хранителни магазини. Срещу 69-г. Иван Ангелов от Дупница е образувано полицейско производство. Кражбата е извършена в понеделник около обяд.

Репортер на “Струма” откри Иван Ангелов и го попита каква е причината да краде. Ето неговия отговор:

“Мои познати ми казаха, че махат баркода на продукта, който искат да откраднат, и излизат безпрепятствено. И аз реших да пробвам. Ядеше ми се кашкавал, а пенсията ми е малка и не мога да си позволя да платя 6,60 лв. за 300 г кашкавал, та пробвах и аз да мина, без да свирне алармата, но са ме видели на камерите. Пропаднах от срам. Охраната ме задържа пред погледа на купувачи. Дойде и полиция, но не ме арестуваха. Взеха ми данните и ми казаха, че ще ме потърсят да дам обяснение.
Получавам 200 лв. пенсия. Диабетик съм и трябва да се храня редовно, но пенсията не стига. През зимата плащам ток и вода по 40-50 лв., за лекарствата още 15 лв. и остават 130-140 лв. За кое по-напред да ги похарча. Принудих се да открадна. Виновен съм, но и аз съм човек. Като видях овчи кашкавал, и ми се прияде. Голям срам, но и да гладувам не е лесно”, призна И. Ангелов.

Той разказа, че малко след Нова година избухнала газовата печка, на която се отоплявал. За малко пламналата газ да го овъгли. Сега заделя от пенсията да ремонтира нанесените щети от пожара.

Преди да се пенсионира е работил като шофьор на камион. Живее сам, не е създавал семейство.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

1910 Иван Ангелов

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

 1. Сашо Манчев

  Поредния шмекер. Да си работил на времето, а не на баницата мекото. Аман от вечно гладни пенсионери!

  Отговор
  1. OLE

   “Сит гладен не верва”. Моята майка има 40 години стаж като мед.сестра и взима 230 лв. пенсия. И кво като е работила???

   Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *