HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Този ще се окаже най-големият лъжец в Сандански

Санданчанин ще плати 1000 лв. глоба, след като излъга благоевградските полицаи, че шофьорската му книжка е открадната. 34-годишният Александър Илиев подал документи в сектор “Пътна полиция” в Благоевград за издаване на ново свидетелство за правоуправление, като обяснил, че предишното му е откраднато в Сандански преди няколко дни. Пет месеца по-късно в Главна дирекция “Национална полиция” било получено писмо от Германия, в което немските служби връщат на българските шофьорската книжка на Александър Илиев, която била отнета заради нарушение на правилата за движение по пътищата. В хода на извършената проверка от страна на сектор “Пътна полиция” се оказало, че той има нова книжка, която му била издадена, след като подписал невярна декларация, че е открадната. Младият санданчанин, който имал и немско гражданство, веднага признал гафа, който направил.
Така или иначе законът бил нарушен и му е повдигнато обвинение за това, че е подал лъжлива декларация, престъпление по чл. 313, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода или глоба от 100 до 300 лв. Заради чистото му съдебно минало прокуратурата го освобождава от наказателна отговорност и предлага да му бъде потърсена административна – глоба от 1000 лв. Като смекчаващо отговорността обстоятелство е отчетено, че е баща на две деца и затрудненото му материално положение. Той е безработен, което е социален проблем за хиляди българи.
Административното наказание бе наложено вчера от районния съдия Владимир Пензов.
ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Ювенал

    “предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода или глоба от 100 до 300 лв. “… Какви глупости пишете? Как може наказание затвор до 3 г. да се равнява на глоба от 100 до 300 лева?!? И щом паричната санкция е до 300 лв. как ще му налагат такава от 1000 лв.? Абе четете, преди да драскате!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *