Ученици от Долно Осеново влязоха в ролята на мастър шеф в кулинарно състезание по здравословно хранене

Кулинарното шоу „Мастър шеф” стъпи на територията на Обединено училище “Св. Паисий Хилендарски” с. Долно Осеново. С много ентусиазъм и желание учениците от групата за целодневно обучение от 4-и клас с ръководител ЗдравкоУшатов проведоха открит урок в часовете “Занимания по интереси”. Часът протече под формата на кулинарното състезание “Мастър шеф”, а четвъртокласниците показаха готварските си умения, съчетани с работа в екип. Учениците бяха приведени в реална работна среда – кухненския блок на училището, и се справиха повече от успешно с поставените им задачи.

Единият екип приготви пица с кренвирши, сирене, кашкавал и царевица, а другият отбор сготви традиционната за този сезон печена тиква с мед, канела и орехи. По време на урока бе акцентирано и на ролята на здравословното хранене и здравословен начин на живот.

На финала журито даде заслужено високи оценки на малките кулинари. Те получиха поздравления от своите учители и зам. директора на училището Райна Зашева, която бе сред гостите на открития урок.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *