Фетучини с пиле и сос бешамел

Продукти

половин пакет фетучини със спанак и яйца 
250 г пилешко бон филе
300 мл прясно мляко 
50 г масло
3 с.л. пълнозърнесто брашно 
1 ч.л. индийско орехче
черен пипер на вкус
сол на вкус 
3 с.л. зехтин 
20 грнастърган пармезан 
10 чери доматчета 
пресни листа босилек

Начин на приготвяне

Пилешкото бон филе се нарязва, овкусява се със сол и черен пипер и се запича със зехтин. Докато фетучини пастата се вари, се приготвя сосът.

В тиган на слаб котлон се разтопява маслото, към него се прибавя брашното, трябва да стане хомогенна каша. След това се изсипва и прясното мляко. Разбърква се добре, оставя се на котлона около 5 минути леко да заври и се оттегля. Поставя се индийското орехче, сол и пипер на вкус. 

Към соса се добавя и изпеченото филе. Пастата се залива със соса и отгоре се поръсва пармезан. Декорирайте с чери доматчета и пресен босилек. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *