Хората, които задават тези въпроси, са най-добри в леглото

Думата „комуникация“ може да се намери в 99 % от съвременните съвети и литература, отнасящи се за връзки, но рядко е свързана с нашия сексуален живот.
Обикновено се фокусира върху разрешаване на конфликт, навлизане по-дълбоко в отношенията или реакции на ревност.
За секса никога не може да се говори достатъчно.
Затова ви предлагаме 5 въпроса, които може да зададете, за да подобрите качеството на сексуалния си живот.

1. Кои са любимите ти сексуални преживявания (независимо дали между нас или с други партньори)? Какво направи тези преживявания специални?
Може да се наложи да оставите егото си настрана, защото вашият партньор вероятно е имал сексуални преживявания, преди да ви срещне. Разбира се, някои преживявания ще искате да запазите в миналото, но ако има нещо, което вие и вашата настояща половинка (или някоя от бившите ви) сте правили, което наистина ви липсва, може да го поканите отново да намери място в текущия ви сексуален живот.

2. Как изглежда твоят идеален сексуален живот?
Каква честота на секса би ви направила най-щастливи? В какви конкретни действия бихте искали да участвате всяка седмица? Какъв вид емоционално съдържание искате да има вашето правене на любов? Вашият идеален сексуален живот включва ли гушкане? Подчинение? Бърз сутрешен секс? Каквото и да искате, ви е позволено да го искате. Помислете за това, поговорете за това и включете всичко, което и двамата намирате за приятно.

3. Какво харесваш в настоящия ни сексуален живот?
Може да се изненадате какви отговори изплуват на повърхността за вас и от партньора ви. Най-простото нещо, което обичате, може да бъде пълен шок за отсрещния и по подобен начин той може да изрече нещо, което е напълно извън вашия радар. Тези малки изненади правят тези въпроси толкова ценни. Дори и да сте заедно от години, няма как да знаете със сигурност, освен ако не попитате.

4. Има ли нещо, което би трябвало да правим повече заедно в нашия сексуален живот?
Може би сте правили секс по-често, когато сте започнали връзката. Може би определена позиция е загубила очарованието си, защото някой от вас тайно се е чувствал по-малко уверен, докато сте правили секс в тази поза. Каквито и да са причините сексуалните навици да изпаднат в немилост, добре е да поговорите за тях.

5. Има ли нещо ново, което искаш да опиташ, но не знаеш дали ти е позволено да го искаш?
Поради безброй нещастни причини има толкова много срам, свързан с нашата сексуалност. „Добронамерените” родители, връстниците, филмите, медиите и заблудените ранни сексуални възпитатели ни дават много погрешни вярвания относно това, което се смята за „нормално“, в това, което ни е позволено да искаме, когато става въпрос за секс. Така че това е рундът за стопяване на срама от правенето на любов. Какво бихте искали да опитате, ако не се страхувахте да си поискате? Какви сексуални действия смятате, че не заслужавате? Помнете, че когато говорите с половинката си за състоянието на сексуалния ви живот, бихте могли да си спестите години болка от общуването и да се сдобиете с много по-радостна сексуална игра в ежедневието си. Така че въпросът не е дали задаването на тези въпроси ще си струва потенциалната неудобство, а по-скоро как мога да си позволите да не проведете този разговор с партньора си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *