Частната МБАЛ ПУЛС прави подземен сектор по лъчетерапия

Частната болница ПУЛС в Благоевград ще прави подземен сектор по лъчетерапия. „Медикус-98-Медицински център“ ООД със собственици Емилия Щерева и Александър Щерев и управител д-р Чавдар Андонов вчера депозира в РИОСВ – Благоевград инвестиционното намерение за сектора заедно с проект за ПУП – изменение на плана за регулация и застрояване на имота, на който е здравното заведение.

Секторът по лъчетерапия ще бъде ситуиран във вкопано под земята едноетажно тяло със застроена площ 254 кв.м. В него ще бъдат обособени процедурни зали, командни помещения, UPS помещения и съблекални.

РИОСВ веднага даде зелена светлина на проекта предвид факта, че теренът не попада в границите на защитени зони или територии, а най-близко разположената защитена зона „Кочериново” за опазване на дивите птици е на геодезично разстояние около 3900 м.

Бъдещият сектор по лъчетерапия ще е втори в Благоевград – такъв вече има в общинската

Специализирана болница за активно лечение по онкология (СБАЛО) „Свети Мина“. Само преди 3 месеца отделението по лъчетерапия в онкоболницата бе оборудвано с модерна апаратура, с която средната продължителност на един сеанс се сваля от 30 на 8 минути. СБАЛО „Свети Мина“ обаче е единственото в Югозападна България лечебно заведение за онкоболни, в което се лекуват пациенти не само от област Благоевград, но и от Кюстендил, Пазарджик и Смолян, пациенти има дори от Перник, София, Варна, Русе и Плевен, така че е свръхнатоварено.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. рак лъжи

    Хайде, де!
    Журналистката направила ли е проучване на място, за да види колко „свърхнатоварено“ отделението по лъчетерапия в „Св. Мина“? Едва ли! Защото от опит знам, че не е така!
    А и колко лекарски имена висят на табелките, да се чудиш и маеш, като само двама лекари си виждат да вработят!
    Но важнвото е да се защити частния интерес … и читателите да вярват.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *