HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЧЕРВЕНА ТРЕВОГА! Кавала и Тасос под полицейска охрана, не влизайте в гористите райони, глобите са жестоки

Властите забраниха да се влиза, както пеш, така и с автомобили, в горските райони на Кавала и на остров Тасос и поставиха охрана от полицейски патрули.

Има и предупредителни табели на няколко езика, че нарушението на тази забрана се наказва с високи глоби. Поради високите температури двата района са с риск от пожари.

Бушуващият вчера пожар на остров Тасос е овладян без да пострадат населени места.

След унищожителния пожар на остров Китира, който изпепели повече от половината остров, местните власти в рискови райони преминаха към забрана на достъп до горски масиви.

Собствениците на хотели информират туристите за последствията от нарушаване на забраната, високите глоби и наказателната отговорност, съгласно закона за защита на природата.

Властите в Гърция днес предупреждават за много висок риск от пожари в страната, съобщават гръцките медии. Рискът е от четвърта степен и важи за областите Атика, към която принадлежи столицата Атина, северната част на Егейско море /островите Лесбос и Хиос/ и остров Евбея.

Всички компетентни държавни служби и областни управи в тези райони са приведени в състояние на повишена готовност.

Гражданската защита препоръчва на гражданите да са особено внимателни и да се въздържат от действия, които биха могли да предизвикат пожари.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *