Шефът на фармацевтите в Пиринско К. Качулев стана областен координатор на партия “Българско лято” , чийто идеолог е обвиняемият бизнесмен Васил Божков

Председателят на Регионалната фармацевтична колегия в Благоевград Константин Качулев е лицето на партия „Българско лято“, чийто идеолог е обвиняемият бизнесмен Васил Божков. Той е областният координатор в Пиринско, член на Изпълнителния съвет на партията и потенциалният водач на депутатската листа в Благоевград. Ето какво заяви за „Струма“  фармацевтът, който е роден в Петрич, но живее и работи в Благоевград и София:

„Това е най-младата партия, която бе създадена онлайн, и учредителното събрание на 3 януари се проведе неприсъствено заради пандемията. Неин вдъхновител е бизнесменът Васил Божков, когото не познавам, но това, което ме привлече за участие, е гражданската платформа и целите, които си поставя за реформа в съдебната система, икономиката, социалната сфера, здравеопазването, образованието. Надяваме се да успеем да се регистрираме за участие на парламентарните избори, тъй като партия „Българско лято“ се вписа в съда на 5 февруари. Ако се появят пречки, имаме варианти да участваме на изборите от името на други партии, които като партньори са готови да станат мандатоносители”, разкри Константин Качулев, след като вчера стана ясно, че прокуратурата протестира  решението на СГС за съдебна регистрация на партия „Българско лято”.

Мотивите на държавното обвинение, с които делото отива във Върховния съд, са почти същите, които бяха изложени и в съдебната зала – в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена, необходима е и експертиза, която да установи дали наистина е проведена телеконферентна връзка за учредяване на партията.

Освен това лъвът на емблемата на “Българско лято” има прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и с емблемата на Български монетен двор. Константин Качулев добави, че амбицията им е да създадат общински структури във всички 265 общини, което изисква време и ще става стъпка по стъпка. Провеждането на избори в условия на пандемията от коронавирус ще бъде изпитание за всички партии, но не бива да се нагнетява допълнителен страх сред хората, добави шефът на фармацевтите в Пиринско.

По отношение на ваксините той заяви, че са сравнително безопасни и дават добри резултати. В същото време едва 10 % от аптекарите са изразили желание за ваксиниране, което си обяснява с това, че повечето от тях са преминали през коронаинфекцията и имат антитела, и разчитат на клетъчния имунитет.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *