ЮЗУ студенти със специални награди от танцови фестивали

Студенти от специалност „Съвременна хореография“ с ръководител проф. д.изк. Анелия Янева бяха отличени със специални награди за представянето си в Националния фестивал на театъра в движение – Разград и в „Дупница Денс фест“.

На сцената в Разград жители и гости на града имаха възможност да видят моноспектакъла „На юг от вкъщи“ на Никола Костадинов (магистър по „Хореографска режисура“), представен от третокурсничката Елиф Рейхан, който получи Специална награда за хореография.

Студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха и Специална награда за най-добри хореографски композиции, а проф. д.изк. Анелия Янева – Специална награда и благодарствено писмо от организаторите за „нестихващия ентусиазъм, с който поддържа огъня на вечната любов към изкуството“.

Освен студентите от специалност „Съвременна хореография“ умения показаха още студентите от специалност „Актьорско майсторство“ Светломир Стефанов и Иван Емилов.

Следващата изява на младите танцьори и хореографи ще бъде на 25 юни 2021 г. от 18:00 ч. в зала УСЕТ, Учебен корпус № 8.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Дагоду Хаш

    А кога ще покажете някакво постижение на международно равнище в сериозните, истински, науки? Вероятно когато пенсионера, незаконно заемащ ректорското място, набеден “професор” и кликата му гъзолизци оттекат в небитието…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *