Яна Топалова е новият изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки

Яна Топалова е новият изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки (АОП). Тя поема поста от Георги Николов, който е освободен от длъжността. Това съобщават от Министерството на финансите на страницата си в интернет.

В съобщението се посочва, че тя има дългогодишен професионален опит на ръководни длъжности в държавната администрация. Била е заместник-министър на икономиката и заместник-изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия, директор на дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество“ в Министерството на младежта и спорта, началник на отдел „Международна дейност“ в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. До назначаването си за изпълнителен директор на АОП, Топалова е заместник-председател и член на Управителния съвет на Европейски център за транспортни политики.

Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност „Бизнес администрация“ в Международното висше бизнес училище в Ботевград, както и образователно-квалификационна степен „бакалавър“ по специалност „Икономика на транспорта“ в Университета за национално и световно стопанство.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *