Алибегов: Обсъждаме да се носят маски до масите в клубовете

„Обсъждаме в нощните клубове да се влиза и стига с маска до масите. Мислим и за намаляване на децибелите на музиката, за да не се налага хората да викат и да отделят повече слюнка. Готови сме на компромиси, за да няма пълно затваряне“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. И допълни, че вече се усеща спад на клиентите. „През последните седмици в социалното пространство постоянно се коментира, че заведенията трябва да се затворят, както е в съседните държави“, каза още Алибегов.

По думите му затварянето на дискотеки и клубове обаче не води до здравен ефект. „Въпреки, че баровете в Европа не работят, броят на заразените продължава да расте. Абсолютно нищо не се е променило“, категоричен е Алибегов.

Според него няма бранш, който да издържи на второ затваряне. „Нямаме болни сред персонала. Мерките, които се взимат, очевидно са достатъчни. Най-важното е да предпазим хората“, поясни Ричард Алибегов. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Инеса

    След първото затваряне, тридесет прцента от заведенията не отвориха. Това, че на останалите им се помага от държавате, не е грешно. То е по- скоро адекватно решение.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *