Английски солен пай

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • брашно – 700 г
  • масло – 250 г
  • яйца – 6 бр.
  • сметана – 300 мл
  • кашкавал – 400 мл
  • пилешки гърди – 400 г
  • спанак – 20 г
  • праз – 1 бр.
  • гъби – 10 бр.
  • сол
  • черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маслото нарязваме на парчета, прибавяме към него брашното и мачкаме до образуването на трохи. След това добавяме яйце 1 бр., сол и 8 с.л. вода.

Замесваме тесто за пай и оставяме в хладилника за 1 час.

Пилешкото филе сваряваме.

В тиган си задушаваме праза, гъбите, спанака, добавяме и накъсаното на ситно сварено пилешко месо. Прибавяме подправки.

Намазняваме си тавичка и разпределяме тестото равномерно по-дъното и стените.

Сипваме планката. Заливаме с предварително приготвената смес от сметаната, яйцата и настъргания кашкавал.

Печем соления пай в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *