НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- брашно – 700 г
- масло – 250 г
- яйца – 6 бр.
- сметана – 300 мл
- кашкавал – 400 мл
- пилешки гърди – 400 г
- спанак – 20 г
- праз – 1 бр.
- гъби – 10 бр.
- сол
- черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Маслото нарязваме на парчета, прибавяме към него брашното и мачкаме до образуването на трохи. След това добавяме яйце 1 бр., сол и 8 с.л. вода.
Замесваме тесто за пай и оставяме в хладилника за 1 час.
Пилешкото филе сваряваме.
В тиган си задушаваме праза, гъбите, спанака, добавяме и накъсаното на ситно сварено пилешко месо. Прибавяме подправки.
Намазняваме си тавичка и разпределяме тестото равномерно по-дъното и стените.
Сипваме планката. Заливаме с предварително приготвената смес от сметаната, яйцата и настъргания кашкавал.
Печем соления пай в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.
loading...