Арестуваха благоевградчанин за опит за кражба на алкохол в бар „Опера“

Криминално проявеният благоевградчанин Веселин Стойнев е арестуван след опит за кражба на 8 бутилки с алкохол от затворения бар „Опера“. На 31 март около 00.34 часа той се вмъкнал в сградата на читалището в Благоевград, в която се намира барът, решил да вземе 8 бутилки, съдържащи различни по вид и количество алкохол, но опитът му се оказал неуспешен, тъй като се задействала алармата.

Пристигналите на място охранители го хванали на място и се обадили на полицаите. Веселин Стойнев е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 196 от НК – опит за кражба на бутилките алкохол на обща стойност 132 лв. от владението на Мартин Грънчаров. 38-годишният благоевградчанин се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Вчера прокуратурата внесе искане в Районен съд да му бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, понеже съществува реална опасност да се укрие или извърши ново престъпление, тъй като е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления и проявява престъпна упоритост. Делото бе разгледано от дежурния съдия Владимир Пензов, който остави Веселин Стойнев под домашен арест.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *