Баварски крем

Продукти

7 яйца,
2 ч.ч. захар,
2 с.л. брашно,
1 ванилия,
2 1/2 пакетче желатин (по 10 гр. = 25),
1 с.л какао,
1 л. прясно мляко,
2 ч.ч. смлени орехи

Начин на приготвяне

7-те жълтъка,1 ч.ч. захар, брашното, ванилията, 1 ч.ч. прясно мляко и желатинът се разбиват с миксер.
Останалото мляко завира и се прибавя към горната смес. Бърка се с дървена лъжица, докато стане като пресечено, снема се от огъня и се оставя да изстине.

7-те белтъка и 1ч.ч.захар се разбиват до сняг. Двете смеси се смесват и се разбъркват, докато се получи еднородна смес. Разделя се на 3 равни части.
1 част – бяла: изсипва се във форма за кекс
2 част – какаовата: изсипва се върху първата и
3 част – с орехите се изсипва върху тях.

Оставя се в хладилник да замръзне 24ч.
След което се обръща върху поднос, по желание може да се украси със шоколадови пръчици.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *