Необходими продукти:
125 г меко краве масло
125 г захар
2 яйца
4 презрели банана
1 ч. л. ванилова есенция
1 ч. л. сода
125 мл прясно мляко
250 г брашно
4 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. микс от сухи подправки (канела, индийско орехче, карамфил и джинджифил)
Начин на приготвяне:
loading...
Фурната се нагрява на 180 С.
• Форма с диаметър 20 см се намаслява, след което дъното се застила с хартия за печене.
• Маслото се разбива със захарта до кремообразно състояние.
• Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце тестото се разбива добре.
• Добавят се намачканите с вилица банани и есенцията.
• Содата се разтваря в прясното мляко, брашното се пресява с бакпулвера и микса от подправки.
• Всичко това се изсипва при банановото тесто.
• Внимателно се разбърква с метална лъжица до еднородност.
• Банановата торта се пече 1 час.
• Форма с диаметър 20 см се намаслява, след което дъното се застила с хартия за печене.
• Маслото се разбива със захарта до кремообразно състояние.
• Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце тестото се разбива добре.
• Добавят се намачканите с вилица банани и есенцията.
• Содата се разтваря в прясното мляко, брашното се пресява с бакпулвера и микса от подправки.
• Всичко това се изсипва при банановото тесто.
• Внимателно се разбърква с метална лъжица до еднородност.
• Банановата торта се пече 1 час.