Бащата на футболната звезда Д. Бербатов уволнен от общинската фирма по чистота след сигнал в медиите, че не ходи на работа

Бащата на футболната звезда Димитър Барбатов – Иван, е получил едномесечно предизвестие за уволнение от столичното общинско предприятие „Чистота Искър” след разкритието на Lupa.bg, че не ходи на работа, а получава заплата. Заповедта за освобождаването му е с дата 1 октомври.

Иван Бербатов се водеше на ведомост като строителен работник. Таткото на звездата от Благоевград обаче нямал нито един ден трудов стаж в предприятието, но пък получавал месечната си заплата и купони за храна, твърди електронната медия.

Бащата на Бербатов не е единствената „калинка” в „Чистота Искър”. В неговото положение са още няколко човека, твърдят пред Lupa.bg негови колеги и допълват, че е въпрос на време и те да бъдат уволнени.

Плащането на заплати на „несъществуващи” работници е най-малката нередност в предприятието, отговарящо за чистотата на столични квартали. По-голямата е изпаряването на 16 милиона лева, за което кметицата Йорданка Фандъкова била информирана с доклад и го препратила към прокуратурата.

Наред с изчезването на милионите от общинската фирма, машина за 4 500 000 лева също сменила собственика си по странен начин, установили инспектори от Столична община. Одиторите констатирали също, че „Чистота Искър” възлагала поръчки на несъществуващи фирми, съобщават от Lupa.bg.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Бай Хой

    Сега БГ Кьовеши да ги надупи всички „калинки“ и назначилите ги тъпанари да платят с лихвите взетото и да ги вкарат в кауша!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *