Белград: Не ние сме свалили българския МиГ-29

Сърбия излезе със становище за падналия в морето край шабла български изтребител. Министерството на отбраната на Сърбия обяви, че катастрофата на българския самолет по време на неотдавнашните военни учения в страната, не може да бъде свързана с дейността на ВВС и ПВО на сръбската армия.

Това предаде БГНЕС.

„Поради неточни и злонамерени твърдения и спекулации, направени от българския журналист и писател Григор Лилов, предадени от определени медии, Министерството на отбраната информира обществеността, че членове (на ВВС и ПВО) на сръбската армия не са извършвали ракетни операции с единици на ПВО в деня на катастрофата на българския МиГ-29, както и авиационните действия на полигона „Шабла“ по никакъв начин не могат да бъдат свързани с катастрофата на българския военен самолет МиГ-29“, заявяват от МО.

Както беше посочено, „членовете на ВВЗ и ПВО от пристигането им на полигона „Шабла“ са извършвали дейностите си в съответствие с предварително определени планове, които са съгласувани и одобрени от представителите на Въоръжените сили на Република България и сръбската армия.“

След катастрофата на български самолет на 9 юни, Лилов написа във Фейсбук: „Военните учения на сръбската армия в България, на полигон недалеч от град Шабла, и вероятността българския МиГ да е свален от изстреляна от сърбите ракета С-125 „Нева“ трябваше да бъдат обект на разгорещена политическа дискусия, особено в навечерието на парламентарните избори. Но нямаше такава дискусия. Всички партии, медии, коментатори мълчат“. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *