Берое обърна Пирин и спечели драматично с 3:2 в Благоевград

Берое обърна Пирин и спечели драматично с 3:2 в Благоевград последния мач от втория кръг на efbet Лига. Срещата бе първа за „орлетата“ на техния стадион „Христо Ботев“, след като се завърнаха в елита, но те не успяха да зарадват феновете си с успех, съобщава Блиц.

Гостите бяха без своя голмайстор Мартин Камбуров, който получи червен картон срещу Локомотив (София) в първия кръг, но въпреки това започнаха страхотно и поведоха още в 7-ата минута, когато Алиун Фал изпревари Николай Бодуров след центриране отдясно на Стив Фуртадо и с удар от движение преодоля вратаря Петър Петров за 0:1. Четири минути по-късно Реян Даскалов от гостите игра с ръка в собственото си наказателно поле, а след намесата на ВАР съдията Радослав Гидженов изгледа ситуацията и посочи бялата точка. В 14-ата минута пък Красимир Станоев реализира хладнокръвно дузпата за 1:1, пращайки Нордин Бакер в обратния ъгъл.

И след гола „орлетата“ продължиха да бъдат по-активни в търсене на пълния обрат. Това се случи в 24-ата минута, когато Станислав Костов комбинира със Станислав Манолев, след което излезе сам срещу Нордин Бакер и прати топката покрай вратаря за 2:1. Пирин продължи да има инициативата, а гостите рядко организираха опасни атаки. В края на полувремето влезлият като резерва Кукула изблъска Дяков на земята след спречкване между играчи на двата тима и получи жълт картон, както и Стилиян Николов.

Малко след почивката Спас Георгиев бе изведен зад отбраната на гостите, но ударът му от границата на наказателното поле не бе точен. Лека полека Берое взе инициативата и изпълни три поредни корнера, но не застраши вратата на Петър Петров. В 63-ата минута при контраатака за гостите Кукула се строполи в наказателното поле, но не последва съдийски сигнал за дузпа, а и ВАР не даде сигнал за такава. Малко след това при центриране от корнер защитниците на „орлетата“ не успяха да изчистят и Александър Цветков шутира над вратата. В ответната атака Кийлън Лебон преодоля бранител и стреля опасно, но Петър Петров изби в ъглов удар. В тези минути Берое играе по-добре.

В 85-ата минута „орлетата“ останаха в намален състав след втори жълт картон за Спас Георгиев, а гостите се възползваха от числения превес и изравниха секунди по-късно чрез Омар Сако, който засече с глава центрирането от прекия свободен удар и вкара за 2:2В последната 90-а минута пък друга резерва на гостите Джуниет Али донесе победата за тях с удар от границата на наказателното поле, пращайки топката във вратата за крайното 2:3.

ПИРИН – БЕРОЕ 2:3
0:1 Алиун Фал (7), 1:1 Красимир Станоев (14-дузпа), 2:1 Станислав Костов (24), 2:2 Омар Сако (86)

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *