Бившият председател на Окръжен съд – Благоевград Елена Авдева се пенсионира като съдия от ВКС след 40-г. кариера

Съдия Елена Авдева от ВКС, бивш председател на Окръжен съд – Благоевград, бе отличена с почетен златен знак от ВСС по случай пенсионирането си. Съдия Авдева има над 40-годишна професионална кариера в правосъдната система, която стартира от Благоевград. Започва като младши съдия, след това районен, окръжен и в продължение на 12 години председател на Окръжен съд – Благоевград. В края на 2003 г. става съдия от ВКС, където правораздава до момента. Елена Авдева е била член на ВСС от съдийската квота. Тя е учредител на Съюза на съдиите, който съгласно устава на неправителствената организация ще напусне след пенсионирането си, но ще остане като почетен член.

Ето какво заяви за „Струма” съдия Елена Авдева: „Това беше очакван момент, благодаря на колегите си съдии, с които бе свързан професионалният ми път. Житейските ми планове занапред не се свързани с правото. Въпреки че умът ми казва да спра, сърцето ми остава там. Никога не съм забравяла Благоевград, моят постоянен адрес и досега е там и не съм преставала да се вълнувам от това, което се случва в обществения живот. Занапред животът ми ще продължи по оста София-Благоевград и Германия, където е моята дъщеря и моят внук, на когото сега ще имам повече време да се посветя”.

 Елена Авдева допълни, че не предвижда някакво официално изпращане на 17 юли, когато е последният й работен ден, тъй като не иска да изложи на допълнителен риск здравето на колегите си в епидемиологичната обстановка.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *