Бивш волейболист, фалирал бизнесмен, хора на ДПС сред кандидат- кметовете, които подкрепят БСП в Пиринско, червените без решение само за Симитли и Якоруда

Независимият кандидат за кмет на Благоевград Румен Томов вчера бе утвърден от „Позитано“ 20 за човека, когото БСП ще подкрепи в предстоящите избори за местна власт. Пленумът на социалистите гласува името му без всякакви забележки.
Листа на кандидат-съветниците не бе утвърдена, защото не бе и представена – благоевградското общинско ръководство още не е готово с имената и подредбата им. Според наши източници дори не е насрочена дата за пленума, който трябва да го направи, а крайният срок е 24 септември.
Хората на Корнелия Нинова определиха кои кандидат-кметове издигат и кого ще подкрепят и в останалите общини в Благоевградска област.
В Банско червените застават зад Иван Михайлов Кадев, бивш секретар на общината в екипа на Георги Икономов, който за предстоящите избори се регистрира като независим. В Белица подкрепата им ще е за Радослав Сабинов Ревански, кандидата на ДПС, който се очертава да е без всякаква конкуренция. В община Гоце Делчев БСП издига досегашния кмет Владимир Кръстев Москов, който управлява успешно общината вече няколко мандата. Другият твърд техен кандидат е сегашният управник на Кресна Николай Кирилов Георгиев.
Както писахме, в община Гърмен социалистите ще се опитат да дадат отпор на ДПС с фалиралия благоевградски бизнесмен Владимир Иванов Донков-Кучето, а в Петрич решението им е да работят за адвоката Любомир Митков Георгиев, който е кандидатура на коалиция БСП и „Възраждане“. В Разлог кандидатът им е бившият волейболист, в момента собственик на заведение, Александър Огнянов Крайнов, а в Сандански – племенникът на бившия сандански кмет Андон Тотев – Младен Стоименов Тимчев. Освен в Гърмен, БСП ще подкрепи кандидат на ДПС и в Сатовча, където червените ще работят за Арбен Мустафов Мименов. Подкрепа на настоящите кметове ще дадат и в Струмяни – на Емил Димитров Илиев, и Хаджидимово – на Людмил Аспарухов Терзиев.
За момента БСП не се е произнесла само за Симитли, където доскоро местните социалисти смятаха да подкрепят кмета Апостол Апостолов-Поли, но Нинова тропна с крак, нарече ги „безпринципни“ и каза „не!“. Не е ясно защо не е взето решение и за община Якоруда, където ДПС издигна за пореден мандат настоящия градоначалник Нуредин Кафелов.
Другите 2 области в Югозапада – Кюстендил и Перник, също вече имат яснота за играчите на БСП на местните избори. Пленумът вчера ги определи:
Област Кюстендил
Община Кюстендил – Здравко Стойнов Милев;
Община Бобов дол – Елза Стоянова Величкова;
Община Бобошево – Крум Георгиев Маринов;
Община Дупница – Първан Ангелов Дангов;
Община Кочериново – Станислав Владимиров Горов;
Община Невестино – Димитър Иванов Стаменков;
Община Рила – Владимир Георгиев Владимиров;
Община Сапарева баня – Явор Илчов Дамянов;
Община Трекляно – Радко Кирилов Петрунов;
Област Перник
Община Перник – Станислав Иванов Владимиров;
Община Брезник – Венета Симеонова Петрова;
Община Земен – Монка Иванова Стойчева;
Община Ковачевци – Васил Кирилов Станимиров;
Община Радомир – Евдокия Славчова Асенова;
Община Трън – Александър Христов Христов.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. БСП - няма такава партия

    Ама има ли изобщо такава партия БСП в държавата?! …
    Или има само 50-тина хрантутници депутати, дето ги храни българския народ, а те се гъделичкат.
    Позор на позорището.
    БСП да подкрепя кметове на …други партии!
    Такова падение и безпомощност не е било в 100-годишната история на столетницата!

    Ами ще изпратят всичките си депутати за кметове, от кумова срама за пред народа, който ги издържа и им плаща субсидията, бе умници.

    И сега горките завалии бесепари – подкрепят основно бизнесмени, щото Борисов им отряза субсидията и те увиснаха – нямат пари. А иначе субсидията им е колкото и на герб?
    Позор.

    И браво на ДПС – запазиха се като истинска партия!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *