Бизнесменът и председател на читалище „Вапцаров 1866“ В. Новоселски: Кандидатирам се за съветник заради безидейното управление на екипа Камбитов, което съсипа Благоевград. За генерална промяна се доверявам на А. Тодоров!

Безидейното и непоследователно управление на Благоевград, взимането на решения, изгодни само на кмета Камбитов и определени от него кръгове, ме провокираха да се кандидатирам за общински съветник и водач на листата на БСДП. В резултат на осигуреното комфортно мнозинство в досегашния ОбС групата на ГЕРБ в топла връзка с тази на председателя на местния парламент и неколцина други се стигна до взимане на незаконосъобразни решения. Нарушената икономическа и бизнес среда в общината доведе до сериозни проблеми на работодателите при набиране на квалифицирана работна ръка и за развитие на бизнеса като цяло.

От 8 г. бизнесът в Благоевград се дели на свои и чужди. Говори се за автомобилна пътна инфраструктура на Благоевград, а всяко кътче за изграждане на паркинги се застроява с жилищни сгради. Автомобилната пътна инфраструктура е от 50-те г. на миналия век, със струпване на колите по улиците и за 8 г. досегашният екип не си мръдна пръста да облекчи хората. Последните кръстовища (като това в кв. „Струмско“) са изключително неудобни, правят се без обсъждане на проекта, не с цел решаване на проблема със задръстванията, а с едничката идея да се похарчат пари.

Зелени площи липсват, а съществуващите не се поддържат. За сравнение – парк Бачиново, който е оставен на доизживяване и нищо не напомня, че той е „белите дробове“ на Благоевград. Цигански шайки го превръщат в сметище, безнаказано потопяват водни колела и гонят и избиват птиците. Това ли е грижата за Благоевград“! Изоставен бе храмът на духовността, най-пълноценно работещото читалище в България, което и днес събира десетки благоевградчани. То тъне в мизерия, а преминаването покрай сградата вече е опасно за живота на хората. Влезе се с взлом в читалищното заведение, то се отне насилствено от читалищните членове и самодейци и с мотив „нисък наем“ те бяха изгонени! От 5 г. слушаме срамни „предизборни“ обещания „Утре започва ремонт“! Милиони се хвърлят за грешни и прибързани решения, а целта е да се похарчат едни пари, а не благоденствието на жителите на общината.

Бизнесът ме е научил да цепя стотинката на 10, особено когато става дума за обществени пари. Затова подкрепям кандидата за кмет Андон Тодоров. Това е човекът, който винаги е подкрепял читалището и е поставял обществените проблеми и тези на бизнеса открито и директно в ОбС.

Имам доверие на този човек и вярвам, че упорито ще работи за развитието на града ни!

Да подкрепим Андон Тодоров и да сложим началото на генералната промяна в Благоевград, като го върнем на гражданите!
Васил Новоселски,
бизнесмен, председател на
НЧ „Н. Вапцаров 1866“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Anonymous

    Тоя новоселски не е в ред като кметО и двамата са зле, ама тоя най-много!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *