БИЗНЕСМЕН СЕ РАЗДЕЛЯ С ЕМБЛЕМАТИЧЕН ИМОТ! Продават мола

Втори имот на италианския бизнесмен Чабо Гофредо, който произвежда обувки в Кюстендил, отива на публична продан. От частното съдебно изпълнение сложиха на тезгяха имота му, разположен в базата за търговия на едро в областния център за сумата от 2 499 644 лева.
Върху терена са разположени четири сгради, като една от тях преди 10 години бе превърната в първия мол на Кюстендил, наречен мол „Перфето“. Той обаче просъществува твърде кратко време, собствениците не успяха да издържат на високите наеми, а и фактът, че молът се намира в сравнително отдалечена част от центъра на града, допринесе за това.
Общата площ на терена, намиращ се на ул. „Петър Берон“, е 7301 квадратни метра. Четирите сгради пък са едноетажни. Основната е предназначена за търговия и е с площ 3631 кв.м, останалите три се водят като постройки за допълващо застрояване. Цялата база се води на една от фирмите на италианеца, наречена „Тина“ ООД, където той е със статут на управител, а съдружници са Тина Чабо и Доменико Калварези. Фирмата е регистрирана в Кюстендил през 2009 година с бланкетната дейност покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел отдаване под наем и продажба, външнотърговски сделки, производство на стоки с цел продажба и други.
Бившият мол някога е бил база на „Булгарплод“, едно от соцпредприятията за преработка на плодове и зеленчуци. Имотът е ипотекиран още през 2007 година.
Месец време дават от частното съдебно изпълнение за оглед на базата, след което ще стартира и тръжната процедура в Районния съд. Офертите ще се отворят публично.
Само преди седмица на тезгяха бе сложен и цехът му за пелети в невестинското село Ваксево. Той е в база на бивш военен завод и се продава за 347 430 лева. Цехът с площ от 15 818 квадратни метра се продава като собственост на една от фирмите на Гофредо „АРТ ФОРЕСТА“ ЕООД .
Освен проблемите в бизнеса, семейството на Гофредо Чабо тази година понесе и лична трагедия, изгуби син при пътна катастрофа.
Италианецът е един от първите производители на обувки в Кюстендил. Работи се предимно на ишлеме, като тук, в България, използва евтината работна ръка. Цехът прави обувки за износ, а на работниците заради тежкото производство им се полагат ваучери за храна чрез фирмата „Мода Булита“.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *