Бисквитена торта с ванилов крем и банани

Необходими Съставки

бисквити – 350 г обикновени

компот – 1 бр. по избор /само сока/

банани – 4 бр. големи

/за крема/

прясно мляко – 500 мл

сметана – 400 г заквасена

ванилия – 2 пакетчета

пудра захар – 6 с.л.

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се излива в тенджерка и се слага да заври. Когато това се случи, към него се добавят заквасената сметана, ванилията и захарта. Всичко се бърка на слаб огън, докато се получи крем, а после се оставя настрана, за да се поохлади.

Бисквитите се разделят на две части. Първите се потапят за малко в сока от компота и се нареждат в тава. Отгоре се слагат кръгчета банани и се намазва с крема. Следва отново слой със сиропирани бисквити.

Те обаче се намазват първо с крема и отгоре за украса се редят бананите. Десертът се прибира в хладилника за 6-7 часа, докато се стегне. След това се реже на парчета и се поднася.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *