Бисквитено руло с мармалад и орехи

Необходими продукти:

обикновени бисквити 220 грама

краве масло 120 грама меко

орехи 1/2 чаена чаша смлени

мармалад 300 мл

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Първата стъпка от рецептата за бисквитено руло с мармалад и орехи е изборът на продуктите. Може да ползвате както вашите любими обикновени бисквити с правоъгълна форма, така и предпочитани кръгли чаени бисквити, но задължително трябва да са бисквити без дупка. Що се отнася до мармала, то най-добре е той да е домашен – шипков мармалад, мармалад от ягоди, мармалад от малини.
  2. Оставяте кравето масло на стайна температура, за да омекне добре, след което 100 грама от него разбъркайте с мармалад, до получаване на крем, добавете към крема и 1-2 супени лъжици от смлените орехи. Следва оформянето на рулото. Намазвате всяка бисквитка с крема, след което залепяте намазаните бисквитки една за друга, така че върху намазаната страна, поставяте сухата. Завършвате рулото с една ненамазана с крем бисквита. Притискате леко рулото с ръце, за да уплътни, увивате го в хартия за печене и го оставяте за минимум час-два в хладилника.
  3. Преди сервиране намазвате рулото с останалото меко масло от всички страни и овалвате в смлените орехи също от всички страни. Режете задължително под ъгъл като на снимките, за получаване на красиви прарченца бисквитено руло.supichka.com

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *