Бисквитено руло с мармалад и орехи

Необходими продукти:

обикновени бисквити 220 грама

краве масло 120 грама меко

орехи 1/2 чаена чаша смлени

мармалад 300 мл

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Първата стъпка от рецептата за бисквитено руло с мармалад и орехи е изборът на продуктите. Може да ползвате както вашите любими обикновени бисквити с правоъгълна форма, така и предпочитани кръгли чаени бисквити, но задължително трябва да са бисквити без дупка. Що се отнася до мармала, то най-добре е той да е домашен – шипков мармалад, мармалад от ягоди, мармалад от малини.
  2. Оставяте кравето масло на стайна температура, за да омекне добре, след което 100 грама от него разбъркайте с мармалад, до получаване на крем, добавете към крема и 1-2 супени лъжици от смлените орехи. Следва оформянето на рулото. Намазвате всяка бисквитка с крема, след което залепяте намазаните бисквитки една за друга, така че върху намазаната страна, поставяте сухата. Завършвате рулото с една ненамазана с крем бисквита. Притискате леко рулото с ръце, за да уплътни, увивате го в хартия за печене и го оставяте за минимум час-два в хладилника.
  3. Преди сервиране намазвате рулото с останалото меко масло от всички страни и овалвате в смлените орехи също от всички страни. Режете задължително под ъгъл като на снимките, за получаване на красиви прарченца бисквитено руло.supichka.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *