Благоевградчанин арестуван след двоен екшън с роднини, пребил с бухалка семейството на чичо си на именния му ден

Благоевградчанинът Дарин Даринов, който в събота през нощта нахлул в къщата на роднини и ги пребил с бухалка, остава зад решетките. Това определи районният съдия Владимир Пензов, след като вчера разгледа искането на наблюдаващия прокурор Елица Калпачка за вземане на най- тежката мярка „задържане под стража”. Делото за мярката се гледа при закрити врата. 28-годишният мъж е обвинен за причиняване на средни телесни повреди на три лица от ромската фамилия Михайлови.

В петък 49-годишният Павел Михайлов чествал именния си ден в къщата си в село Делвино, където под въздействието на алкохола се стигнало до скандал и сбиване между сина му Данаил и неговия братовчед Дарин. Конфликтът бил потушен, но след няколко часа ескалирал с пълна сила, само че този път в къщата на семейство Михайлови, срещу Помощното училище в Благоевград. Около 5 часа сутринта вътре нахълтал въоръженият с дървена бухалка Дарин, който започнал да налага чичо си Павел директно в леглото. Съпругата му Силвия се опитала да го защити, като се хвърлила върху него, но била жестоко ударена през ръката от племенника си. Виковете на жената били чути от 30-годишния и син Данаил, който се втурнал на помощ на родителите си, но и той бил цапардосан с дървото през главата. Освирепелият мъж е арестуван, а тримата ранени са приети в тежко състояние в благоевградската болница. Най-критично е състоянието на Павел Михайлов, който е  транспортиран в болницата в „Пирогов“ с тежка черепно-мозъчна травма. Със счупен череп е синът му Данаил, който е настанен в отделението по реанимация. 48-годишната Силвия Михайлова е приета със счупена ръка в ортопедията.

Причините за зверския побой все още се изясняват, като една от версиите е неуредени парични отношения.

Непосредствено след екшъна близки на пострадалото семейство отишли да търсят отмъщение при родителите на Дарин, които живеят в съседната къща. При вендетата бил набит баща му и са потрошени мебели.

28-годишният Дарин е неосъждан, вчера в съдебната зала той е изразил съжаление за случилото се. Семейство Михайлови са една от заможните фамилии в ромската махала в Благоевград, къщата им на ул. „Околчица” минава за една от представителните. През последните години изкарвали доходите си от гурбет в Италия. В миналото Павел Михайлов беше сред ромските лидери, които участваха активно в изборните процеси и минаваше за един от близките хора на някогашния „син“ кмет Васко Радев. Съпругата му Силвия е била трудолюбива жена, работила е като хигиенистка в заведение „Шатрата“.

ТИНА ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *