Благоевградчанин даде на съд кандидата за кмет Ил. Илиев за закани и обиди, той твърди: Фейсбукът ми е пробит…

Благоевградчанин подаде жалба в прокуратурата срещу кандидата за кмет на Благоевград Илия Илиев заради отправени закани и обиди чрез Фейсбук. Кристиян Ушатов твърди, че на 14 октомври получил на месинджъра си съобщение от треньора по кикбокс, който участва в кандидаткметската надпревара, в което го нарича „цървул“, „мамино синче”, което щяло да си събира зъбите на улицата, ако му попадне.

25-годишният Кристиян Ушатов, който е юрист по образование и син на благоевградската адвокатка Величка Ушатова, е пуснал тъжба, за да бъде образувано частно наказателно дело. Той твърди, че познава Илиев само по физиономия и никога не е имал конфликт с него. За отправените заплахи и обиди претендира да получи обезщетение от 3500 лв.

Потърсихме Илия Илиев, който обясни, че се е отправил на среща с избиратели, но изрази следната позиция: „Не познавам този човек и нямам представа за какво става въпрос. Моят Фейсбук е пробит, качват се публикации от мое име в различни социални групи. Смених и паролата си. Явно някой иска да си направи реклама на мой гръб”. Как ще се развие частният наказателен спор, предстои да се разбере.

Припомняме, че заради спор във Фейсбук срещу Илия Илиев миналата година заведе частно наказателно дело президентът на Българската федерация по таекуон-до Марио Богданов. Двамата се включили с коментари във форум на страницата на общинската съветничка Злата Ризова на спортна тема, но страстите така се разгорещили, че границите на добрия тон били преминати. Илия Илиев започнал да атакува Марио Богданов с въпроси дали има диплома за спортен треньор, на какво е президент, знаят ли родителите на кого са поверили децата си и че плащат такси на  „мафиоти“ от клуб „Фолкън“, които „лапкат“ и „папкат“ от пари от общината, и други пиперливи фрази.

Марио Богданов се беше ядосал от нападките, които станали достояние за хиляди хора, тъй като страницата на Злата Ризова е една от най-четените, и реши да си потърси правата по съдебен път. За накърненото си достойнство и чест той претендираше за обезщетение от 5000 лв.

Делото беше прекратено, тъй като треньорът по бойни изкуства Илия Илиев, който навремето е тренирал в клуб „Фолкън“, постъпи спортсменски и се извини на Марио Богданов, който оттегли тъжбата си.

Името на Илия Илиев нашумя през 2017 г., когато той протестира пред ректората на ЮЗУ заради отказ на ръководството да му предостави университетска база за тренировки на частния му клуб. Едночасовата акция тогава се превърна в „уан мен шоу“ на треньора, който от мегафон, издаващ звук като полицейска сирена, отправяше обиди към ръководството на университета.

ИЛИЯНА ИЛИЕВА

loading...


  

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *