БЛАГОЕВГРАДЧАНИ СИГНАЛИЗИРАТ! Съпругата на Кр. Роячки се качи в мерцедеса му, паркира го в „синя зона” с картата му на общински съветник

Съпругата на благоевградския общински съветник от ГЕРБ  и председател на Комисията по икономика и приватизация в ОбС  Красимир Роячки – Ивана, ползва картата за безплатно паркиране на съпруга си, която е персонална и му е дадена в качеството му на народен избраник. За да не се набива на очи, дамата отскоро ползва мерцедеса на мъжа си да ходи на работа, вместо своята кола от същата марка, сигнализираха читатели в „Струма“ и изпратиха снимки на автомобила, като твърдят, че той редовно е паркиран през работно време в делничните дни в района на банковия клон, в който работи Ивана Роячка, срещу комплекс „Ален мак“ в центъра на Благоевград.

Както „Струма” писа, в средата на юни Красимир Роячки остана без шофьорска книжка, след като полицаи го хванаха да потегля от паркинга на бившия магазин „Аско Деница“ в кв. „Грамада“. Тогава той отказал тест с дрегер и кръвна проба за алкохол, а по повод съставения му акт пред вестник „Струма“ заяви: „Вярно е, че имам акт, но го обжалвам и съм сигурен, че ще падне в съда, тъй като дори не бях на волана, а стоях до колата си“.

Проверка на „Струма“ установи, че до момента няма такова дело в благоевградския съд, което предполага, че Роячки е платил глобата по закон от 2000 лв. и е останал без книжка за 2 години.

Според правилника на Общински съвет – Благоевград съветникът няма право да преотстъпва на друг картата си за безплатно паркиране. Нещо повече, той може да се възползва от нея само когато изпълнява служебните си задължения като общински съветник, т. е., когато е на сесия, на заседание на комисия, когато участва в състава на тръжна комисия или е на среща като член на местния парламент. През февруари читатели сигнализираха в „Струма“, че Ивана Роячка ползва редовно стария пропуск от предишния мандат на половинката си като общински съветник, за да не плаща „синя зона“ като ходи на работа, за разлика от обикновените граждани. Мерцедесът й се подминава от стюардите на общинската фирма „Паркинги и гаражи“, които няма как да не забележат поизбелелите данни, отбелязани на пропуск на името на Красимир Пламенов Роячки за мандат 2011-2015 г., коментираха благоевградчани.

На питане на репортер на „Струма“ тогава общинският съветник обясни, че той ползва колата на жена си, защото неговата била на поправка и не бил обърнал внимание, че неволно е сложил стария си пропуск с изтекъл срок, който би трябвало да е унищожил още преди 2 години. Сега обаче няма как да оправдае себе си и съпругата си, тъй като тя няма право да ползва талона му на общински съветник.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *