Благоевградчанката, европейска изгряваща звезда на 20202 г., М. Апостолова с главна роля във филма на кюстендилеца Т. Ушев

Световноизвестният аниматор Теодор Ушев, родом от Кюстендил, който два пъти бе номиниран за наградите „Оскар” за филмите си „Физика на тъгата” и „Сляпата Вайша”, стартира край солниците в Бургас снимките на първия български игрален фантастичен филм – антиутопия, с работно заглавие „ф1.618“. Вчера сутринта работата продължи в района на Пантеона в Морската градина. Някои от сцените ще бъдат снимани край Равадиново, където е замъкът на бизнесмена Георги Тумпалов от петричкото село Кромидово. Другата локация е при монумента на Бузлуджа, чиято форма напомня пумпал, откъдето идва и заглавието на проекта. Първоначалната идея била част от филма да се снима в Мексико в студиото на мексиканския режисьор Гийермо Дел Торо, който спечели „Оскар” с „Формата на водата“. Студиото било супер модерно за визуални ефекти и Теодор  Ушев имал и изваден билет да замине за Мексико, но карантината за коронавируса провалила плановете на талантливия българин, който повече от 20 г. живее и работи в Канада, научи „Струма“. След непредвидената промяна се стигнало до решението снимките да станат на родна земя.

Двете водещи роли, както „Струма” писа, са поверени на актьорите Деян Донков и Мартина Апостолова, която е родена в Благоевград и е играла в благоевградския театър, а на последния филмов фестивал „Берлинале 2020” бе призната за европейска изгряваща звезда.


Замъкът на Г. Тумпалов ще приеме снимачния екип

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *