Благоевград отново столица на футбола! Таланти мерят сили в V юбилейно издание на Международен детски футболен турнир

За пета поредна година ще се проведе Международен детски футболен турнир „ Купите на Община Благоевград“  в Благоевград.  Стартът ще бъде поставен с парад на отборите на 28 август от 19:30 часа. Футболистите ще тръгнат от сградата на Съдебна палата и ще стигнат до пл. „Македония“.  В 20:00 часа официално ще бъде открито V юбилейно издание на  Международния турнир.  От 17:30 часа в същия ден в зала №5 в сградата на Община Благоевград ще се проведе техническата конференция, а в 18:00 часа ще започне встъпителната пресконференция.

И тази година Благоевград ще посрещне футболистите от футболен клуб „Динамо Загреб“, които  спечелиха финала през 2016 година за родените през 2004, заедно с „Цървена звезда“, които станаха финалисти за набор 2003.  По новите правила, въведени миналата година,  тазгодишният турнир ще се наблюдава от  най- престижните футболни федерации- ФИФА и УЕФА.

 

Първата футболна среща от тазгодишното издание  ще бъде между отборите на ПФК „Левски“  – ОФК „Пирин“ в група  набор 2003. Мачът ще започне в 08.30 часа на стадиона в с. Рилци 1 . След това на терена ще излязат отборите ФК „ Динамо Загреб“  – ФК „Тампа Брашов“, а тимовете на ФА “Дит“ – ФК „Цървена звезда“  ще стартират в 11:10 часа.  На стадион с. Рилци 2 футболистите родени през 2004 година  ще играят в срещите на  ПФК „Левски“  – ОФК „Пирин“, ФК „ Динамо Загреб“  – ФК „Апоел“, ФА “Дид“  – ФК „Цървена Звезда“  със същите начални часове.   На стадион „Христо Ботев“ през втория ден от турнира ще играят тимовете на ПФК „Славия“   – ФК „Войводина“- от 16:00 часа , ОФК „Пирин“ – ФК „Тампа Брашов“  с начало 17:20 часа и от 18:40 часа –  ПФК „Левски“– ФК „Динамо Загреб“.

На 30 август от 08:30 часа започват срещите на стадионите в село Рилци. На стадион Рилци 1 ще играят децата родени през 2003 година, а Рилци 2 –родените през 2004 година. Отборите, които ще се борят за финал ще бъдат ФК „Цървена звезда“ – ПФК „Славия“, ФК „Войводина“–  ФА „Дит“ и ФК „Динамо Загреб“ – ОФК „Пирин“. На стадион Рилци 2 ще се играят срещите ФА “Дит“  – ПФК „Славия“, ФК „Тампа Брашов“ – ПФК „Левски“ , ФК „Войводина“ – ФК „Цървена звезда“. На стадион „Христо Ботев“ футболните битки ще започнат в 16:00 часа с отборите на ФК „Апоел“ – ПФК „Левски“ . След тях на терена ще излязат тимовете на ФА “Дит“   – ПФК „Славия“ и в 18:40 часа ФК „Войводина“- ФК „Цървена звезда“. В четвъртък от 09:00 часа започва елиминационната фаза, която ще определи финалистите, които ще се борят за трофея. Полуфиналите ще започнат от 16:00 часа.  1 септември ще започне с  отборите на  7 и 8 място.  В 10:30 часа турнирът ще продължи с отборите на 5 и 6 място. В 19:00 часа ще бъде финала за отборите на набор 2004 година на стадион „Христо Ботев“, а в 20:30 часа футболистите родени пред 2003 година ще мерят сили за първото място. Във 22:00 часа ще бъде награждаването на победителите и официалното закриване на турнира.

Турнирът се организира от Община Благоевград, съвместно със ЗС на БФС. Той е за деца, родени през 2003 и 2004 година и  с всяка изминала година, събитието става все по-мащабно и към него проявяват интерес все повече български и чужди отбори.

Международният детски футболен турнир в Благоевград се провежда в памет на легендарния вратар на “Пирин” – Христо Христов – Бараката. Основната цел на Община Благоевград е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *