Бобени кюфтета със сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

боб – 450 г от буркан
лук – 1 глава
морков – 1 бр.
чубрица – 3 щипки
магданоз – 2 щипки
джоджен – 2 щипки
сол – 1 щипка
черен пипер – 1 щипка

за пържене:
олио – 1 к.ч.
масло – 1 с.л.

за овалване:
галета – ½ ч.ч
брашно – ½ ч.ч
яйца – 1 бр.

за соса:
майонеза – 2 ч.л.
кисело мляко – 4 с.л.
чесън на прах – на вкус
черен пипер – на вкус
сол – на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купичка слагаме яйцето, което разбиваме много добре с виличка. Във втора купичка галетата и в трета брашното. Отделяме ги настрана – ще са ни нужни за овалване на кюфтета. Първо овалваме в брашно, после в яйце и накрая в галета. В купичка слагаме киселото мляко, майонезата и разбъркваме с лъжичка. Добавяме сол, черен пипер и чесън на прах според вкуса и разбъркваме добре. Изливаме соса в подходящ съд.

Свареният бял боб от буркан го прецеждаме от течността му. Слагаме го в купа и го намачкваме с уред с дупки. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Морковът също го почистваме и го нарязваме на ситно. Към боба слагаме моркова и лука. Добавяме чубрицата, магданоза, джоджена, солта и черния пипер. Объркваме добре всичко с голяма лъжица. В купичка с вода си намокряме ръцете и оформяме 10 бр. зеленчукови кюфтета с еднаква големина. Всяко кюфте поотделно, като го направим, го овалваме в брашно, после яйце и накрая галета. Внимаваме да не се разпадне. Нареждаме ги в голяма чиния и ги слагаме във фризера да стегнат за около час. В тиган слагаме олиото и маслото, за да се сгорещи. Пържим кюфтета до приятен загар от едната страна, после ги обръщаме от другата страна.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *