Боб с пушени ребра в гювеч

Необходими Продукти


боб – 500 г

пушени ребра – 800 г

лук – 1 голяма глава

моркови – 2 бр.

зелени чушки – 1

чесън – 2 скилидки

домати – 1 голям

сол

пушен червен пипер

джоджен

брашно – 1 с.л.

Начин на приготвяне


Бобът 500 грама го измивам и заливам със студена вода. Така го кисна за 12 часа. След това водата се излива, налива се нова и го слагам в тенджера да заври.

Отново изхвърлям водата, а бобът го измивам и прехвърлям в глинен гювеч.

Към него прибавям нарязани на ситно 1 глава лук, 2 моркова, 1 зелена чушка и 2 цели скилидки чесън, 1 голям настърган домат.

Подправките са черен пипер, пушен червен пипер, джоджен и сол. Отгоре поставям пушените ребра.

Наливам олио (на око) и вода два пръста над боба в гювеча. Гювечът го похлупвам и слагам в студена фурна.

Първият половин час на 220 °C, след което температурата намалявам на 150 °C. И така 3 часа.

Накрая разбивам супена лъжица брашно с вода и доливам в боба с пушени ребра в гювеч, разбърквам и връщам във фурната за още 15 мин.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *