
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- лук – 1 глава кромид
- червено цвекло – 1 малка глава
- целина – 1 парче + 2 – 3 листа
- моркови – 2 броя, по – големи
- магданоз – 2 корена + няколко стръка
- чушки – 1 – 2 пиперки
- картофи – 4 – 5 броя
- зеле – 1/4 малка зелка
- грах – 100 г
- ким – 1/3 ч.л.
- черен пипер – млян, на вкус
- сол – на вкус
- дафинов лист – 1 брой
- олио – 1 с.л.
- сметана – 2 с.л. заквасена или кисело мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накълцайте зелето и го сложете да се вари до омекване с гореща вода. Добавете нарязаните на кубчета картофи, магданозения корен и оставете да къкри, докато омекнат и те.
Отделно в загряна мазнина запържете лука, след което добавете нарязаните на дребно червено цвекло, моркови, чушки и граха. Задушете ги за 4 минути и долейте 50 мл гореща вода и ги варите до готовност.
Прибавете омекналите зеленчуци в тенджерата при зелето и картофите. Добавете подправките и оставете да заври. При нужда долейте още гореща вода.
Разбийте киселото мляко или сметаната и застройте борша по градинарски. Поръсете с накълцан магданоз.