Борш по градинарски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • лук – 1 глава кромид
  • червено цвекло – 1 малка глава
  • целина – 1 парче + 2 – 3 листа
  • моркови – 2 броя, по – големи
  • магданоз – 2 корена + няколко стръка
  • чушки – 1 – 2 пиперки
  • картофи – 4 – 5 броя
  • зеле – 1/4 малка зелка
  • грах – 100 г
  • ким – 1/3 ч.л.
  • черен пипер – млян, на вкус
  • сол – на вкус
  • дафинов лист – 1 брой
  • олио – 1 с.л.
  • сметана – 2 с.л. заквасена или кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накълцайте зелето и го сложете да се вари до омекване с гореща вода. Добавете нарязаните на кубчета картофи, магданозения корен и оставете да къкри, докато омекнат и те.

Отделно в загряна мазнина запържете лука, след което добавете нарязаните на дребно червено цвекло, моркови, чушки и граха. Задушете ги за 4 минути и долейте 50 мл гореща вода и ги варите до готовност.

Прибавете омекналите зеленчуци в тенджерата при зелето и картофите. Добавете подправките и оставете да заври. При нужда долейте още гореща вода.

Разбийте киселото мляко или сметаната и застройте борша по градинарски. Поръсете с накълцан магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *