Ботаника е цветът на 2021 година

Специалистите от консултантския институт за прогнозиране на цветове и цветни стандарти „Пантон“ казаха тежката си дума за основния цвят на 2021 г. – това ще бъде цветът „ботаника“. Всъщност той представлява микс от различни земни нюанси, вдъхновени от флората по света, най-вече от тропическата растителност.

Според „Пантон“ хитови през 2021 г. както в интериора, така и в модата ще бъдат зеленото, пясъчното, прасковеното, пепел от рози, пише Ретро.бг. Тепърва предстои да започнем да ги виждаме и в новите колекции на световните дизайнерски къщи, и в интериорните предложения на мебелните магазини.
Години наред прогнозата за цветовите тенденции на „Пантон“ показва голямо влияние върху ключовите насоки за актуалните цветове в много индустрии. Всички водещи компании в модата, бижутерията, козметиката, интериора и индустриалния дизайн, стенните облицовки, обзавеждането и дори приборите за хранене предлагат новите си серии, съобразени с техните предложения.

След драмата на цветовете през последните сезони през 2021 г. „Пантон“ има намерение да ни потопи в сезон на по-тихи, по-естествени цветове. Точно както природата цъфти в зашеметяващи нюанси, се предлага палитра както с ярки цветове, така и с множество сухи и гористи цветове, гъбени нюанси и искрящо синьо в целия му спектър.

Според психолозите цвят „ботаника“ и прилежащите към него нюанси издават увереност, самочувствие с покритие и уравновесеност у хората, които ги носят. Те са подходящи не само за ежедневието, но и за специални поводи, както и за интервюта за работа. Така ще направите впечатление на спокойна натура, на която може да се разчита в дългосрочен план. Нюансите на „ботаника“ ще ви помогнат да се отличите в тълпата, но в същото време да не биете прекалено много на очи. Те са прекрасен избор за рокля, пола, панталон, обувки. Ако нямате навика да носите пастелни тонове, започнете бавно, като добавяте по един аксесоар или един вид дреха в тоалета си, съветват стилистите. Освен че ще изглеждате модерни, цветовете от палитрата „ботаника“ ще ви помогнат да се чувствате и по-удовлетворени от себе си и в пълно равновесие, сочат още анализите на психолозите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *