Бразилецът се изнесе от „Пирин“ и разкри: Карата от Ново Делчево ми съдейства за трансфера в Полша

Бразилецът с наш паспорт Диего Фераресо се изнесе от „Пирин“, след като не се разбра с клубното ръководство за финансовите условия. Шампионът и носител на купата с „Литекс“ преди повече от десетилетие реши отново да се пробва във втората си родина след 5-годишен престой по полските терени, където се засече с крилото на орлетата Антон Карачанаков в тамошния „Краковия“. Фераресо разкри любопитния факт, че за трансфера в екстракласата тогава му е съдействал Карата от Ново Делчево, с когото са били съотборници в „Славия“ и дал добри препоръки за него на треньора на тима от Краков, който го попитал за добър краен защитник от българското първенство. Освен на благоевградчани кариоката е бил предлаган и на вицешампиона „Локомотив“ /Пд/, но смърфовете са предпочели французина Венсан Марсел за заместник на продадения в Южна Корея национал Момчил Цветанов.

Каращият пробен период в състава на Уорън Фийни англичанин Джордж Грийн беше засилен в дублиращия състав на зелено-белите и вкара гол при поражението с 2:5 в спаринга срещу 19-ките на „Славия“. Все още няма официална информация за бъдещето му на стадион „Христо Ботев“ и дали е склонен да рита в Югозападната Трета лига при евентуално неодобрение за първия отбор.

В опит да осигури повече игрови минути на всичките си футболисти, мениджърът на пиринци  договори за снощи в Правец контрола за резервите срещу кипърския „Апоел“ /Никозия/, който е на подготовка у нас и преди броени дни закупи младата надежда на „Черно море“ и новоизлюпен национал Илиян Илиев-младши. В стартовите 11 започнаха игралите за дубъла срещу белите Дж. Грийн и Ив. Тодоров.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *