Брежанецът К. Димитров и подопечните му сдадоха титлата в Канада, привикаха на пожар ексорлето Кр. Бибишков, но не го пуснаха на терена

„Скарбъро“ на брежанеца Кирил Димитров загуби решителната битка за титлата в Канадската футболна лига и сдаде отличието на опонентите си от „Воркута“, които спечелиха с 2:1 финала, игран на стадион „Рако Парк“. Подопечните на бившия играч на „Беласица“ имаха категорично предимство до почивката, ала халфът Невен Радакович на няколко пъти пропусна да огорчи вратаря на съперника Анатоли Старушченко. Все пак в 40-та мин. миналогодишният шампион излезе напред в резултата, след като другият българин в състава с капитанската лента Ангел Ангелов простреля мрежата.

След паузата футболистите на  „Воркута“ излязоха преобразени и стигнаха до пълния обрат. Богдан Боровски изравни в 56-та мин., а в 71-та мин. се разписа резервата Повло Чорномаз. Щабът на „Скарбъро“ реагира мигновено, в игра веднага влезе играещият треньор Зоран Райович, малко по-късно се появиха на терена Драган Чичович и Марвин Морган, но хората на тандема Денис Янчук-Самад Кадиров удържаха аванса си и ликуваха след последния сигнал на съдията К. Брейдън за кеф на основния си спонсор, адвоката емигрант от Русия  Игор Демичев. Така „Воркута“ за втори път изтръгва купата от „Скарбъро“, след като победи с дузпи на финала през 2018 г.

Много полемики предизвика решението в отбора на К. Димитров да останат на пейката тримата асове Даниел Макинтош, Александър Стоилкович  и Муса Лимане. Друг интересен момент около сблъсъка бе, че под зелено-черните знамена бе привикан на пожар бившият футболист на благоевградските орлета и играещ треньор на „Скарбъро“ отпреди няколко сезона Крум Бибишков. Въпреки негативния развой на мача обаче 38-годишният голаджия от село Марикостиново, който в пика на кариерата си стигна до гранда „Байерн“, а в момента развива собствена детска школа в Канада, също не се отлепи от резервната скамейка.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *