Брежанският мениджър К. Димитров понесе първа загуба в Канада за сезона

Канадският „Скарбъро“, чийто мениджър е брежанецът Кирил Димитров, бе шокиран с 0:3 от „Сръбските бели орли“ в 5-ия си мач от редовния сезон, игран на неутралния „Сентениъл Стейдиъм“ в Торонто. До този момент хората на ексфутболиста на „Беласица“ се движеха без грешка във втория ешелон на американската държава и когато специалистите очакваха поредния рутинен успех на зелено-черните, дойде първата загуба на точки. В герой за орлите се превърна сръбският полузащитник Душан Ковачевич, който наниза и 3-те гола в мрежата на Владимир Драгичевич. Ковачевич откри в 12-та мин., а в 73-та мин. удвои след асистенция на Неманя Симеунович. Подопечните на К. Димитров опитаха прелом, ала Ковачевич оформи хеттрика си в 82-та мин. след отличен пас на Владимир Стризович, като двамата поделиха приза за най-добър играч в двубоя.

Въпреки загубата „Скарбъро“ остава лидер с 12 т., следван от „Воркута“ /11 т./ и „Хамилтън Сити“ /10 т./, които обаче имат мач повече. В съкратения редовен сезон на CSL петте участници ще изиграят по 8 срещи, които трябва да приключат до началото на октомври. След това първите четири в класирането влизат в полуфинални битки, победителите от които ще си оспорват титлата. Практически първите три тима в подреждането си осигуриха място във финалните плейофи, кой измежду „Сръбските бели орли“ и „Брентфорд Галакси“ ще допълни квартета, ще стане ясно от резултатите им до края на редовния сезон.

„Влязохме несериозно в мача, получихме ранен гол, който не успяхме да върнем, както се случваше досега. Имахме доста кадрови проблеми, всичките ни флангови футболисти са контузени, бранителят Ангел Ангелов, който е родом от Монтана, също не участва заради стомашни проблеми. Все някога щеше да дойде и загубата. Сега тя ще ни мотивира да се върнем на победния път и да продължим защитата на титлата“, коментира К. Димитров.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *