
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
броколи – 1 кг пресни
моркови – 6 бр.
картофи – 5 бр.
кози кашкавал – 100 г
пушено топено сирене – 100 г
моцарела – 100 г за пица
твърди сирена – 125 г настъргани
универсална подправка – 1 с.л. за свежи зеленчуци
олио – 100 мл
вода – 100 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пресните броколи се измиват и почистват от дръжките. Нарязват се на розички.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на кръгчета.
Картофите се обелват, измиват и нарязват на дребни парчета.
Броколите, морковите и картофите се слагат в тава с незалепващо покритие с капак.
Поръсват се с подправката за свежи зеленчуци и се заливат с олиото и 100 мл вода.
Задушават се във фурна 20 мин 220 °C на вентилатор под капак.
Козият кашкавал се настъргва на едро ренде.
Пушеното топено сирене се нарязва на средни парчета.
Моцарелата за пица се нарязва на кръгчета.
След като зеленчуците се задушат, отгоре се нареждат козият кашкавал, пушеното топено сирене и моцарелата за пица, като се разпределят върху цялата тава равномерно.
Поръсват се твърдите сирена.
Пече се броколи с картофи и сирена 10 мин на 220 °C на вентилатор под капак.