Необходими продукти:
400 гр кайма
500 гр бутер тесто
2 глави кромид лук
1 стрък праз лук
200-300 гр гъби
2-3 с.л. масло
2 жълтъка
100 гр кашкавал
1 яйце
млян черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязват се лукът, празът и гъбите. Запържват се в масло с каймата. Сваля се от огъня и се прибавят жълтъците, черният пипер и солта. Изстиналата плънка се разпределя върху бутер тестото, като 2 см. отстрани се оставят празни. Поръсва се с настъргания кашкавал. Свободните краища на бутер тестото се намазват с разбития белтък от яйцето и се навива на руло. Отгоре рулото се намазва с жълтъка и се пече в силна фурна около 20-25 минути.
loading...