Българин задържан в Гърция за трафик на мигранти

Властите в префектура Илия, Югозападна Гърция, са разбили престъпна група, която се занимавала с трафик на нелегални мигранти, съобщават „Катимерини“ и Дарик.

При операция на бреговата охрана в петък сутринта, извършена с помощта на гръцката национална разузнавателна служба, в района на селището Глифа на полуостров Пелопонес са били задържани трима чужди граждани – един албанец, един сърбин и един българин.

Престъпната група планирала да прехвърли от Западна Гърция в Италия 28 нелегални мигранти от Иран, Ирак и Турция. За целта щял да бъде използван ветроходен плавателен съд под френски флаг.

Според информацията извършителите прехвърлили мигрантите от Атина в Пелопонес с помощта на ван и на лек автомобил, а до отплаването мигрантите се скрили в близка гора.

В гората били открити 22 от мигрантите, а останалите 6 били намерени на борда на плавателния съд, където били задържани и тримата заподозрени.

Задържаният албанец вече е влизал в полезрението на гръцките власти. През 2013 г. той е бил арестуван в град Навпактос при опит да пренесе около 1,5 тона хашиш с произход от родината си. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *