БЪРЗА РЕАКЦИЯ! Общината реши за по-малко от 24 часа проблема на благоевградчани, подложени на терор от денонощна пивница – оряза работното време на маркет „Валентино“

Управата на Благоевград реагира светкавично и за по-малко от 24 часа реши проблема на собствениците на апартаменти в кооперацията на ул. „Владо Черноземски“ 3 в центъра на града, които в сряда поискаха защита от общината на нощния им сън.

Както съобщихме, съдията по вписванията Камелия Балабанска, съдебният администратор Сашка Атанасова, съседите им Данаил Давидков, Светлана Накова, Кирил Богушев и др. входираха официална жалба при кмета Румен Томов, председателя на ОбС Андон Тодоров и омбудсмана Васил Василев, че наемателят на партерно помещение в кооперацията им е превърнал хранителния си магазин „Валентино” в нощна пивница и до сутринта под прозорците им се тропат врати, чуват се викове, смях, музика от спиращи коли, и др. които им пречат на съня.

Преди да е минало едно денонощие от входиране на жалбата, вчера заместник-кметът по обществения ред, сигурност и спорт в общината Любен Милев разпореди собственикът на магазина Валентин Стефанов Христов в 7-дневен срок да намали денонощното си работното си време съгласно чл. 6, ал. 2 от Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на община Благоевград, като от ноември до март работи от 7.00 до 22.00 часа, а от април до октомври работното време да е от 7.00 до 23.00 часа.

Христов е предупреден, че ако от следващия четвъртък не мине на този работен график, при установяване на първо нарушение го грози глоба от 3000 до 6000 лв., а при повторно нарушение – от 5000 до 12 000 лв. Тези солени санкции са предвидени в чл. 34, ал. 2 от Закона за шума в околната среда и е почти сигурно, че ще подействат превантивно на търговеца, който е регистрирал фирмата си „Валентино 2020“ в последния работен ден на миналата година – 31 декември 2019 г., с едва 2 лв. уставен капитал.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Л. Милев

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *