Б. Борисов „изстреля“ шефа на пожарната към Рилския манастир

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ посети района на пожара край Сухото езеро в Рила. Той се запозна на място с предприетите действия за потушаване на огнената стихия, опазване на горските масиви на Националния парк и защита на сградите на Рилската обител. Към момента огънят е овладян напълно, остават за доизгасяване отделни огнища. На терен работят над 40 пожарникари и служители на горското стопанство, те ще останат на място до пълното погасяване на огъня. Гл. комисар Николай Николов оцени високо предприетите действия и благодари на служителите за бързата и навременна реакция, които независимо от трудния терен са успели да осигурят вода и да локализират активните огнища. Директорът на ГДПБЗН изказа специална благодарност и на доброволците, които са се отзовали бързо на мястото на пожара и са оказали неоценима помощ на гасаческите групи.

Екипаж от авиобаза Крумово с вертолет Ми-17 помага за локализирането на пожара в местността „Сухото езеро“ в Национален парк Рила. Извършени са пет захода. Обхванатият от огъня район е облян с над 12 тона вода от въздуха. Действията на екипажа са ръководени от майорите Йорданов и Цанков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Стефка Стойнева

    Фирмите който изкупуват дървен материал нарачно палят гората и това го знаят всички месни хора . Камионите всеки ден изнасят дървен материал и събота и неделя .

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *