
Необходими продукти:
- брашно 2 чаени чаши
- яйца 2 броя
- краве масло 125 грама
- захар 1 чаена чаша
- прясно мляко 1/2 чаена чаша
- бакпулвер 2 чаени лъжици
- ванилия 2 броя
- шоколад 100 грама
Начин на приготвяне:
Пресявате брашното, заедно с бакпулвера и го слагате настрана.
Разбивате яйцата, които предварително сте извадили от хладилника, заедно със захарта. Най-добре е да ползвате миксер или тел за разбиване. Добавяте към разбитите яйца и захар и предварително разтопеното краве масло и отново разбивате добре. Прибавяте и прясното мляко, което също трябва да на стайна температура, а не току що извадено от хладилника.
След като разбиете добре течните съставки малко по малко добавяте пресятото брашно, като разбивате непрекъснато. Важно е да добавяте брашното малко по малко, защото в противен случай мъфините няма да бухнат и да станат пухкави. Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартийка за мъфини и пълните от сместа на ¾ от обема на формичките. Внимавайте да не ги напълните много, защото в противен случай мъфините ще прелеят при печенето. Нарежете шоколада на дребни парченца и бучнете по 3-4 малки парченца в тестото на всеки мъфин. Печете ваниловите мъфини с парченца шоколад в предварително загрята на 180 градуса фурна. Мъфините са готови, когато бучвайки ги с клечка за зъби по нея не залепва нищо. supichka.com