Вита баница със спанак и сирене

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • кори за баница – 1 пакет
  • спанак – 300 г
  • яйца – 4 бр.;
  • кисело мляко – половин кофичка
  • сода – 1 щипка
  • сирене – 300 г
  • олио – 3 – 4 с. л. и за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме и изрязваме стъблата на спанака. В тенджера кипваме около литър, литър и половина вода.

Щом заври я махаме от котлона и слагаме спанака за около минута, за да омекне, след което го вадим и оставяме да изстине. Щом изстине го изстискваме от водата и нарязваме на дребно.

В купа чупим яйцата, разбиваме ги хубаво и добавяме олиото и киселото млякото, в което предварително слагаме щипката сода. Разбъркваме хубаво. В друга купа или чиния натрошаваме сиренето.

Намасляваме тавичка. Отваряме пакета с корите, вземаме две намазваме ги с плънката от яйцата и млякото, поръсваме със сирене и после със спанак и навиваме по-дължина на руло и слагаме в тавата, като започваме от средата да редим.

И така с всички. Отгоре намазваме баницата с останалата плънка от яйцата и млякото, и малко олио.

Печем витата баница в предварително загрята фурна до готовност.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *