НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- кори за баница – 1 пакет
- спанак – 300 г
- яйца – 4 бр.;
- кисело мляко – половин кофичка
- сода – 1 щипка
- сирене – 300 г
- олио – 3 – 4 с. л. и за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме и изрязваме стъблата на спанака. В тенджера кипваме около литър, литър и половина вода.
Щом заври я махаме от котлона и слагаме спанака за около минута, за да омекне, след което го вадим и оставяме да изстине. Щом изстине го изстискваме от водата и нарязваме на дребно.
В купа чупим яйцата, разбиваме ги хубаво и добавяме олиото и киселото млякото, в което предварително слагаме щипката сода. Разбъркваме хубаво. В друга купа или чиния натрошаваме сиренето.
Намасляваме тавичка. Отваряме пакета с корите, вземаме две намазваме ги с плънката от яйцата и млякото, поръсваме със сирене и после със спанак и навиваме по-дължина на руло и слагаме в тавата, като започваме от средата да редим.
И така с всички. Отгоре намазваме баницата с останалата плънка от яйцата и млякото, и малко олио.
Печем витата баница в предварително загрята фурна до готовност.