
бутер тесто – 1 пакет замразено
кисело мляко – 260 г цедено
вишни – 250 г замразени
прясно мляко – 1 с.л.
конфитюр от вишни – 50 г
компот от вишни – 1 1/2 ч.ч. (само сиропа)
жълтъци – 1 бр.
ванилия – 3 бр.
пудра захар – 1 с.л.
Оставяме сока от вишни да загрее на котлона и добавяме конфитюра.
Размразяваме вишните и ги разбъркваме заедно с ванилията и добавяме ги към сока. Оставяме сместа да се охлади.
Разбъркваме плодовете и сока с цеденото кисело мляко и оставяме в хладилника за 1 час. Разбиваме жълтъка с прясното мляко и с него намазваме размразеното бутер тесто.
Режем тестото на триъгълници. Отгоре го намазваме със студена вода и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.
Изваждаме го и го оставяме да се охлади.
Изпечените триъгълници разделяме през средата така че, да се получат два отделни триъгълника.
Върху долната част на триъгълниците слагаме от вишневата смес и покриваме с горната част. Поръсваме с пудра захар.