Вишневи банички

Необходими Съставки

бутер тесто – 1 пакет замразено

кисело мляко – 260 г цедено

вишни – 250 г замразени

прясно мляко – 1 с.л.

конфитюр от вишни – 50 г

компот от вишни – 1 1/2 ч.ч. (само сиропа)

жълтъци – 1 бр.

ванилия – 3 бр.

пудра захар – 1 с.л.

Оставяме сока от вишни да загрее на котлона и добавяме конфитюра.

Размразяваме вишните и ги разбъркваме заедно с ванилията и добавяме ги към сока. Оставяме сместа да се охлади.

Разбъркваме плодовете и сока с цеденото кисело мляко и оставяме в хладилника за 1 час. Разбиваме жълтъка с прясното мляко и с него намазваме размразеното бутер тесто.

Режем тестото на триъгълници. Отгоре го намазваме със студена вода и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.

Изваждаме го и го оставяме да се охлади.

Изпечените триъгълници разделяме през средата така че, да се получат два отделни триъгълника.

Върху долната част на триъгълниците слагаме от вишневата смес и покриваме с горната част. Поръсваме с пудра захар.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *