Влюбени кръстиха първородния си син в дъбравския храм „Рождество Богородично“ година след като се врекли един на друг там

За първи път от 60 г. насам в дъбравския храм „Рождество Богородично“ в махала Чифлигарска бе отслужено кръщение. Година след като се венчаха на същото място, благоевградското семейство Анна и Борис Руснеови се върнаха да кръстят първата си рожба Калоян. Малкият се роди в благоевградската болница на 20 октомври м.г. в 12,20 ч. по обяд и вече се бори за независимост с опити да се придвижва сам, макар и пълзешком.

Денят и часът на въвеждането му в християнската вяра не бяха случайни, по същото време точно преди година майка му бе кръстена, за да мине под венчилото.

Тежката корона на двоен кръстник пое кумът на младото семейство Владимир Стоянов. Преди време той показал на бъдещите си кумашини църквата, чийто градеж започнал през 1923 г. прапрадядо му, докато бил кмет на с. Дъбрава.

„Усетихме енергията на мястото. И двамата предпочитаме тишината и спокойствието на природата пред градския шум, и изобщо не се колебахме, когато дойде време да решим къде да се венчаем, а сега и да се кръсти синът ни“, откровен бе младият татко Борис.

Подобно на венчавката, да отслужи тайнството на светото кръщене от Кресна пристигна отец Георги Танчев, а родителите си пожелаха да са „повлекли крак“ и в близо 100-годишния храм все по-често да се събират хора по радостни събития.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *