Време е за нов подвиг! Футболните ни национали излизат срещу Холандия в Амстердам

Българският национален отбор по футбол гостува тази вечер на Холандия в мач, който може да се окаже с решаващо значение в борбата за класиране на Мондиал 2018 в Русия. Двубоят от квалификациона Група „А“ е от 19,00 часа наше време на стадион “Амстердам Арена“ и е поверен на гръцкия рефер Анастасиос Сидиропулос, пише спортал.

След историческата първа от 50 години победа с 3:2 срещу Швеция в София в четвъртък, футболистите на Петър Хубчев ще се опитат за втори път тази година да огорчат „лалетата“. На 25 март „лъвовете“ надиграха Ариен Робен и компания с 2:0 на „Васил Левски“ след два гола през първото полувреме на Спас Делев. И докато ние се справихме с „Тре крунур“ преди броени дни, „оранжевите“ записаха тежко поражение с 0:4 при гостуването си на Франция.

Към днешна дата, след 7 изиграни срещи, България заема трето позиция в групата с 12 точки. Лидер е Франция с 16 точки, пред Швеция с 13. Холандия е на четвърто място с 10 точки. Останалите два тима в групата – Беларус и Люксембург, са съответно с 5 и 4 точки. В последните си две срещи България приема Франция на 7 октомври и гостува на Люксембург на 10 октомври.

В другите два двубоя в нашата група тази вечер Швеция гостува на Беларус, а Франция приема Люксембург.

От състава на „лъвовете“ за мача в Амстердам отпадна защитникът на ЦСКА-София Божидар Чорбаджийски, който е наказан за натрупани жълти картони. В неговото отсъствие мястото му до Васил Божиков в центъра на отбраната пред стража Пламен Илиев се очаква да заеме Георги Терзиев. Защитникът на Лудогорец остана резерва в срещата със скандинавците и не се появи на терена. Другите двама в отбрана би трябвало отново да са Страхил Попов и Петър Занев, съответно на десния и на левия бек. Възможно е в атака Хубчев да заложи на играещия в Дженоа Андрей Гълъбинов, който наскоро направи много силен мач срещу Ювентус.

Що се отнася до холандците, те ще бъдат без наказания халф на Рома Кевин Строотман, който получи червен картон срещу Франция. Завърналият се срещу „петлите“ след близо двегодишно отъствие в националиня отбор нападател Робин ван Перси пък пропуска двубоя с България заради контузия.

Вероятни състави:

ХОЛАНДИЯ (4–3–3-): Силесен – Фосу-Менса, Де Фрай, Худ, Блинд – Вайналдум, Ван Хинкел, Вилхена – Робен, Янсен, Промес

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Илиев – Стр. Попов, Божиков, Терзиев, Занев – Славчев, Костадинов – Манолев, Ив. Попов, Миланов – Гълъбинов

СТАДИОН: “Амстердам Арена“

СЪДИЯ: Атанасиос Сидиропулос, Гърция

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *