Вр.и.д. кметът Иво Николов отряза мераци за финансови бонуси на екипа на Камбитов, опитали да го принудят да подпише молбите на Хр. Шопова и А. Методиева с обезщетение

Вр.и.д. кметът на Благоевград Иво Николов е отрязал искания за финансови бонуси за хората от екипа на Атанас Камбитов, които си тръгват в понеделник. До момента при него са депозирали молби за напускане от 11 ноември зам. кметът по хуманитарните дейности Христина Шопова и директорът на дирекция „Правно нормативно обслужване и обществени поръчки“ Антония Методиева.

„Договорите на всички зам. кметове изтичат на 11 ноември и подаването на молба за напускане от същата дата са демонстрации“, коментира Иво Николов в отговор на въпрос на „Струма“ дали и останалите двама зам. кметове се готвят да подават оставки. Той посочи, че и двете депозирани до момента оставки са по взаимно съгласие, въпреки че е имало опити да го принудят да ги подпише с обезщетение.

„Кодексът на труда го позволява, но считам, че не е морално да подписвам изплащане на обезщетения. Вече има избран кмет и не намирам за етично и морално да раздавам пари вместо него. Който иска, може да се договори с новия кмет за обезщетения, аз такива няма да подпиша!“, категоричен бе вр.и.д. кметът на Благоевград.

Той отбеляза, че в такава ситуация на временно управление досега не е попадал, тъй като преди 8 г. предишният градоначалник К. Паскалев до последно управлява общината. „Може на някои служители да не е приятно, но аз живея в този град, нито ще се изнасям в София, нито смятам да заминавам да живея в Щатите или където и да е в чужбина, и нямам намерение да правя неморални работи!“, заяви Иво Николов.

Молбата си за напускане юристката Антония Методиева коментира като нещо нормално. „Аз дойдох да работя в Общинска администрация заради Атанас Камбитов и смятам за редно да си тръгна с него“, каза досегашният директор на Правната дирекция, която е със статут на държавен служител в Общинска администрация и не е длъжна да напуска поста. А. Методиева коментира, че няма гарантирано ново работно място, има различни идеи за професионалната си реализация и със сигурност ще се развива в кариерата на юрист.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Отец Нафърфорий

    А Шоповата не е ли дошла в общината заради Камбата? Че и пари ще иска, за да ни освободи от нахалното си присъствие! Не и стига белото по устата досега…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *