Всички шефове на отделения в болницата по списък привикани на среща в ОбС – Дупница, горещият казус „Кой ще е управител?”

Завеждащите отделения в общинската болница в Дупница на среща днес с общински съветници ще обсъждат темата за назначаване на управител на болницата, както и  проблемите в някои отделения. Очаква се на срещата да присъства и прокуристът в оставка М. Иванова-Жайгарова. Вчера всички завеждащи отделения се подписаха в изпратен от общината списък, че са уведомени за предстоящата среща.

М. Иванова-Жайгарова

Тя се организира по искане на председателя на ОбС – Дупница Костадин Костадинов. Очаква се местните парламентаристи да поставят и въпроса, ако има някой желаещ от лекарите в болницата, да бъде назначен като вр.и.д. управител до провеждане на конкурс. На предстоящата сесия на ОбС в края на септември ще се гласува процедурата за провеждането на конкурса за управител на общинската болница .

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с общинския съветник от ГЕРБ Йордан Йорданов с въпроса има ли фаворит от общинската болница, който да бъде назначен за вр.и.д. управител.

„Няма кого да назначим от общинската болница за управител. За този пост трябва човек, който разбира и от финанси, и от медицина. Ще търсим външен човек. Прокуристът М. Иванова-Жайгарова е категорична, че напуска, въпреки че й предложихме по-висока заплата, но тя отказа. Заради приема на пациенти с коронавирус само в общинската болница някои отделения са на загуба, няма да оставим болницата да фалира. Ще търсим доктори отвън да се явят на конкурс за управител“, заяви Й. Йорданов.

Йордан Йорданов

Председателят на ОбС К. Костадинов заяви пред „Струма“ по повод срещата с медиците: „Има някакво напрежение между лекарите и прокуриста М. Иванова-Жайгарова. Надявам се на тази среща да изясним нещата и прокуристът да остане на поста си, въпреки че тя е категорична, че напуска. Ще попитаме и дали някой от лекарите има желание да участва в конкурса за управител“, потвърди К. Костадинов

Както „Струма” писа, предизвестието за напускането на прокуриста М. Жайгарова изтече преди няколко дни и има опасност болницата да остане на „автопилот” до провеждането на конкурс за нов управител.

В същото време общинската болница в Дупница остана и без инфекционисти. След напускането на инфекциониста д-р Евтимова, за което „Струма“ писа, в платен отпуск е и д-р Милка Богоева. В отделението за лечение на коронавирус в общинската болница в Дупница, където се лекуват болни от общините Дупница,Сапарева баня и Бобов дол, няма лекар инфекционист. За пациентите се грижи д-р Елена Гюзелева. Дежурства в Ковид отделението дават и хирурзите доц. Д. Недин и д-р Йордан Никулчин, за да се попълни графикът, така че може да има постоянно лекар в отделението.

Пропадна и идеята за изграждане на Ковид отделение в бившата Транспортна болница. Преди около месец беше обявено от ръководството на болницата, че бившата физиотерапия ще се съедини с изолатора и вътрешно отделение няма да е за пациенти с Ковид. Помещенията на физиотерапията са разчистени, но всичко е приключило до там. Прокуристът М. Иванова-Жайгарова подаде оставка в началото на август и нещата зациклиха.

Особено е сложно положението в хирургия, тъй като в него се приемат тежките случаи на Ковид-19, които имат нужда от реанимация, и дори и пациентът да е само един, докато той е в хирургия, се спира приемът на болни, които имат нужда от хирургическа помощ, и отделениетотърпи финансови загуби.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *