Втори кмет на ГЕРБ напусна партията, недоволен от благоевградското ръководство

Втори кмет на ГЕРБ в община Благоевград подаде заявление за напускане на партията и се отказва от битка за следващ управленски мандат. Чанко Чанев, кметът на село Еленово, е депозирал писмено мотивите си за дистанциране от политиката, която води благоевградското ръководство на партията на Борисов и категоричното си решение вече да не е в редиците на гербаджиите.

Това е втората кметска „оставка“ от редиците на ГЕРБ в Благоевград, преди 2 седмици управникът на с. Дъбрава Росен Георгиев също депозира заявление за напускане  на редиците на партията, в създаването на чиито структури бе участвал преди време.

„Когато преди 20 г. дойдох в Благоевград, градът ме плени със своята магнетичност и оживеност, влюбих се в него и решихме да останем тук цялото семейство. Сега обаче децата ми ясно заявяват, че ще си търсят щастието другаде, защото тук нямат перспектива за достоен и щастлив живот“, цитира част от посочените причини за напускане на ГЕРБ Чанко Чанев.

Той е от Карнобат, има две дипломи за висше образование по стопанско управление и за учител по история и география. Станал член на ГЕРБ преди 4 г. Преди десетина дни реагира остро на разпореждането стопаните в Пиринско да избият доброволно домашните си прасета, с което си навлече гнева на областния управител Б. Михайлов.

„Не желая още 4 г. градът ни бавно да умира и младите да го напускат, обезверени за бъдещето, а родителите им по никакъв начин да не могат да им помогнат. Градът ни не е това, което беше“, коментира причините да напусне ГЕРБ Чанко Чанев.

Чанев е включен в листата на НФСБ като представител на гражданската квота. От същата формация издигнаха неговия колега Р. Георгиев за кандидат-кмет на Благоевград.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *